Saturday 17 September 2011

Rautavalmisteet haitallisia sikiölle? + vauvalottoilua

No niin, nyt tänäaamuna vihdoin käveltiin miehen kanssa omalääkärille ja rauta-reseptini odotti siellä valmiina. Haettiin tabletit kotiin ja pakko muuten mainita tässä matkalla kokemani vihlomisen tuska! HUHHUH...
Jaskalla ilmeisesti suunta alaspäin, sillä eipä ole vielä vihlonut noin voimakkaasti joka askeleella alakertaan.
Sitähän se tietää? Eikö?

Niin no siis apteekkari sitten käski ottaa rautavalmisteen aina ruuan kanssa. Ohjeissa lukee, ettei saisi ottaa ruuan kanssa, koska se haittaa raudan imeytymistä...
Äh. Raivostuttavaa.

No ystäväni sitten tarjosi minulle vielä pari linkkiä, joissa tutkimuksissa on käynyt ilmi, että rautalisä raskauden aikana olisi ennemmin haitallista, kuin hyödyllistä.
Ensimmäinen lehtiartikkeli
Ja toinen lehtiartikkeli
Valitettavasti molemmat englannin kielellä, joten jos englanti ei taitu, niin pääasiassa artikkeleissa siis sanotaan rautalisän aiheuttavan odottajalle korkeaa verenpainetta ja ennenaikaista synnytystä sekä vauvan pienikokoisuutta viikkoihin nähden.
No verenpaine mulla ei ole ongelma. Tai sanotaanko KORKEA sellainen. Eilen mitattiin 106/60....
Mutta rupesipahan nyt mietityttämään nyt tuokin sitten. Rautalisää ei pitäisi syödä raskaana ollessa, ellet sitten ole täysin aneeminen tapaus.
Hmm, no en mä kai aneeminen ole ihan vielä, mitä nyt arvot alakantissa. Ajattelin josko tällä rautalisällä alkaisi ruokakin maittamaan paremmin ja energia lisääntyisi, kun kroppa voisi paremmin.

Olen taas laiminlyönyt omat syömiseni tällä viikolla. Paino pysyi siis täysin samassa mitä viime viikon lauantain punnituksessa, 61.1kg. No Jaska ottaa kyllä kaiken tarvitsemansa, mutta ilmeisesti minulle ei itselle paljoakaan jää ja tästä aiheutunee tämä infernaalinen väsymys? Tai ainakin osa siitä.
Mies sanoi, että hän on nyt kotona viikonlopun ja pitää silmällä mun syömisiäni. Ostipa se kaupasta sämpylöitä ja sanoi tekevänsä jääkaappiin valmiiksi pieniä sämpylöitä juustolla ja kinkulla ja niiden on parempi olla kadonnut kaapista, kun hän tulee töistä kotia :D Hahaha... ihanako vai mitä?!
Musta pidetään täällä huolta, kuin avuttomasta linnunpoikasesta :D Hihhih...



Laitan huomenna sunnuntain kunniaksi pystyyn kunnon vauvaloton, jossa arvaillaan sitten Jaskan syntymäpäivää ja merkitsen kaikki arvaukset ylös omalle sivulleen. 
Lähimmäs arvanneiden kesken arvon sitten kivan palkinnon Jaskan synnyttyä <3, -kiitoksena tietenkin mukana matkanneille lukijoille.

Huomenna kannattaa siis pitää blogia silmällä, jos mielii osallistua ;)



Lilypie Maternity tickers

No comments: