Tuesday 20 September 2011

Kipsimuotti masusta

Kiitokset käynnistä ja kommenteista Tytti ja Evelyn <3 Kiva kuulla että samoissa mennään ja tosiaan ihan samoin miettein. Parhainta siinä on se, että vaikka oot ekan raskautesi kanssa melkolailla amatööri, etkä tiedä mikä on normaalia tai mitä odottaa, niin on muitakin, jotka kamppailee täysin samojen ajatuksien ja olojen kanssa. Muiden blogit onkin olleet tosi hyvää 'terapiaa' tässä matkan varrella ja on rauhoittaneet oloa välillä kummasti. On siis jääneet monet paniikit kirjoittamatta omaan blogiin tämän ansiosta :)


Mies osti minulle sunnuntain futispelien ajaksi kaksi raskauslehteä luettavaksi. Sanoi valinneensa ne, joissa oli parhaat freebiet mukana ;) hahaha... Toisessa tuli Puuhapete lusikat (joista toinen valitettavasti rikki) ja puhdistusliinoja sekä vaippa. Toisessa tuli lastenlaulu-CD. Ja olihan niissä taas mukavaa juttuakin ja kivoja kilpailuja, joihin tietenkin kävin heti netissä osallistumassa. Toisesta lehdestä löytyi ilmainen tukanleikkuu+föönäys paikallisella parturilla....WAU! Tottakai lähetin kupongin heti menemään, jotta saisin lunastettua ilmaisen hiustenlaittoni <3

Mies yrittää myös varata mulle ensi sunnuntaille aikaa valokuvaamoon, joka tekee £30 diiliä; laittavat tällä hinnalla meikin ja hiukset ja ottavat valokuvia. Hintaan kuuluu vain yksi kuva, mutta saat tietenkin ostaa niitä lisää. Olen kovasti toivonut, että pääsisin ammattilaiselle masu-kuvaan, koska tämä ensimmäinen mahapallo on minulle kovin spesiaali ja rakas, enkä saa sitä tietenkään koskaan enää takaisin. Haluan että siitä jää konkreettisia muistoja.

Teimme lauantaina masumuotin miehen kanssa kipsilevyistä;



Mulla on vino masu :D hahahah
Tänään ohjelmassa on sen maalaus <3. Ostin akryylimaaleja, väreinä fuksia, tummansininen, musta ja valkoinen. Valmis masumaalaus tulee olemaan vasta Jaskan syntymän jälkeen, kun saan painettua hänen jalankuvansa siihen, mutta maalaan pohjan valmiiksi sitä ennen. Laitan tänne sitten kuvaa ;)
Suunnittelin pohjaksi tumman sinisen värin, ja alas vasemmalle tulee perhonen fuksialla, valkoisella ja mustalla, johon myöhemmin liimailen parit timantit siipiin. Jalanjälkien väristä en vielä tiedä, fuksia vaikuttaa jotenkin tyttömäiseltä, joten voipi olla että jalanjäljet tulee valkoisella. Mietein sitäkin, jos vaihtaisin mustan ja tummansinisen paikkaa, mutta musta pohjaväri olisi turhan synkkä mielestäni...

Jos joku suunnittelee tekevänsä masumuottia, niin sellaiseen tarvittavat ainekset voi esimerkiksi ostaa täältä ja se maksaa noin £7.54, eli oliskos siinä vajaa kympin verran euroissa plus postikulut.
Suosittelen öljyämään alueen todella hyvin ennen kipsiliinojen asettelua. Itse öljysin ihan oliiviöljyllä ja reilusti.
Suppareiden tai Jaskan liikkeiden aikana kuivunut muotti irtoili jo valmiiksi iholta, joten lopuksi ei tarvinnut kuin vähän muutella asentoa, niin loppukin muotti irtosi helposti :)
Siitä jää ihana muisto, jonka aion ripustaa seinälle eräänlaisena taideteoksena. Teen reiät yläosaan ja laitan siitä kaunista vaaleansinistä nauhaa läpi, josta sen sitten saa ripustaa seinälle.

Ohoh! Kappas, tänään on 35+0! Uudet viikot jälleen pärähtää käyntiin. En edes tajunnut ennenkuin tavasin tuota tikkeriä... :D hahaha... aika tosiaan menee lujaa. Liiankin lujaa?
Eilen taas tuntui siltä, että helppoahan tämä vielä on kun Jaska on masussa, mutta mitä ihmettä minä sitten teen, kun hän on tuossa vieressä???


Vielä PS. Löysin eilen ensimmäisen vauvaloton palkinnon, jonka tuotto meni hyväntekeväisyyteen. Mutta jotain muuta vielä haluan siihen, joten vielä venähtää lottoaminen päivällä parilla ;)

Lilypie Maternity tickers

7 comments:

Tuittu said...

Kuulostaapa ihanalta tuo masukipsi-ideasi! Ettei siis jää valkoiseksi tuo taideteos :) Kiva nähdä sitten valmis teos täällä!

Anna said...

Minulla itseasiassa on hieman vino masu, siis koko raskauden ajan mun napa on osoittanut hieman viistosti vasemmalle, piskuinen on myös lähes koko raskauden viettänyt aikaansa oikealla puolella, joten saattaa johtua osittain kyllä siitäkin tai mistäs sitä tietää mikä näitä kummallisuuksia saa aikaiseksi :)

Mä otin itse masusta toissapäivänä kuvia, haaveilin kyl kans ammattilaisesta, mut sit totesin et ehkä mä saan itse otettua tarpeeks välttävät kuvat.. ja ihan hyviä niistä tulikin, vaik varmasti ammattilainen olis aanu tuhat kertaa parempia :) Tuota masukipsiä mä kans mietin, mut tää raskaus tuntuu menneen niin nopeasti etten sitten tainnu ehtiä tai eihän sitä tiedä, mut en taida enää viitsiä :) Nyt kyl hieman harmittaa kun luin ton sun suunnitelman :)

Ansku said...

Ihana masukipsi! :) Tarvitko paljon apua sen tekemiseen, vai onnistuiko ihan omin voimin? Meillä on masuperhepotretteja otettu Thaimaassa pienen saaren rannalla, muistoja, jotka on kultaakin kalliimpaa <3 Meille piti tulla ammakuvaaja ottamaan kotoa perhekuvia, mutta tyttö syntyi niin varoittamatta rv30 ettei sitten keretty ottamaan niitä "oikeita" kuvia. Meinasitko ottaa ukkelin mukaan masukuviin?

Tsemiä vikoille viikoille!

Annelie said...

Niin sitä mä vaan että kävin... ;) Ihana ja hyvä idea tuo valokuvaajalle meno.

Anonymous said...

Kävin lukemassa monet päivitykset <3 Ihanaa miten pitkällä olet jo! Kohta Jaska on täysiaikainen, ei mene kuin hiukan vajaa pari viikkoa enää <3 Ootko muuten synnyttänyt unissasi vielä? Mulla on alkanut tulemaan uniin jo kun pelkään sitä että tämä synnytys menee niin paljon nopeammin kuin edellinen, enkä ehdi saamaan puudutuksia, saatikka ehdi sairaalaan.
Tuo kipsi on ihana <3 Hauska idea :) Mä haluaisin myös kuvan raskausmahasta ihan valokuvaajalla, mutta tällä hetkellä budjetti on kyllä niin rajallinen, ettei varmaan tule edes lähdettyä sitä varten.
Mä olen painanut hulluna kutsuja nyt, kun lokakuussa on jo pakko alkaa rauhoittaa tahtia ja marraskuun alusta aloitan lomailun täysipäiväisesti. Töistä hain jo vikat vuorot ennen äippälomaa, hurjat neljä työpäivää enää ennen loman alkua :) Tuntuu etten ole ikuisuuksiin ehtinyt kunnolla koneelle kurkkimaan tännekään :(
Ehtiikö vauvalottoon vielä osallistua? Pituus, paino ja syntymäpäiväkö veikataan? Mä veikkaan et 18.10 olis se päivä ja Jaska olis 3720g ja 50cm jos vielä ehtii osallistua :)
Jaksamista viime metreille muru <3 Mua auttoi synnytyksessä ajatus että tää kipu on tän päivän aikana ohi ja sitten on sitäkin ihanampi palkinto ja et jokainen supistus vie lähemmäs maalia. Kannattaa vaan yrittää rentoutua synnytyksen aikanakin, niin tilanne kehittyy nopeammin ja on nopeammin ohikin. Voi että on ikävä sua <3

-Jane <3

Anonymous said...

Täällä oli muuten imetyksestä hyvää tietoa :)

http://www.hernekeppi.fi/kantsu/tietoa.html

-Jane <3

Anonymous said...

Tuo sun masukipsi on tosi ihana! Voi ku mulle ei jääny mitään kauniita kuvia tms muistoksi masusta ku en niitä ehtiny ottaa/tekee... Nyt harmittaa sekin ku en oo tehny Neelan jaloista/käsistä muottia. Pitänee varmaan 3kk iäasä tehdä josko jostain vain pikaisesti löytyis matskut...
Miehes on kyl ihana ku pitää ravitsemuksestas huolen :) Syö vähän ja koko ajan ja voi olla raskaampaakin/tuhdimpaa nii saa energiaa.
Mullahan oli rauta kans alhainen, mut en saanu nostettua sitä lisälläkään, mut luulen, et omalla kohdalla väsymys johtui sen lisäksi myös alhaisesta verenpaineesta eli saattaa sullakin tehdä...

-Litters