Sunday 18 September 2011

Suppareita ja mietteitä synnytyksestä ja facebookista

Hellurei!

Heti alkuun, että vauvalotto tuleekin vasta ens viikolla, koska en tänään ennättänyt kehittää mitään ihanaa palkintoa arvottavaksi. Tai no toki arvauksia Jaskan syntymäpäivästä saa siis heittää jo nyt, mutta arvonnan palkintoa laitan ilmoille ens viikon aikana :)

Tänään vähän siivoiltiin aamulla. Sain aamupalaa sänkyyn ja makoiltiin siinä hetki yhdessä miehen kanssa. Hän kaivoi muumin esiin vauvan kehdosta. Muumilla on vauvan hattu päässä ja vanttuut kädessä, kun tuleva mummi ne sille puki täällä käydessään hahahah, ja mies otti muumin makaamaan rintansa päälle ja mulla meinasi sydän pakahtua onnesta siinä vaiheessa, kun heitä katselin. Sitten mietein, että miltähän se tuntuu sitten katsella siinä sitä oikeaa vauvaa <3 Oi voi..

Toisina päivinä synnytys on pelottava peikko ja toisina päivinä olen todella itsevarma siitä, että mä pystyn siihen ja voisi jo vaikka alkaa.
No toisina päivinä äitiys on pelottavan lähellä ja huoli omasta osaamisesta ja tulevista tekemistämme virheistä painaa mieltä, vaikka virheistähän sitä juuri oppii. Edelleen tunnen menetyksen pelkoa mahastani, jonka viimein olen saanut itselleni. En haluaisi luopua siitä, mutta haluan silti kovasti jo tavata pikkuJaskan.
*huokaus*

Oltiin anoppilassa syömässä ja en saanut lautaseltani tyhjennettyä minimaalista ruoka-annosta, kun jo ähisin ja puhisin huonosta olosta enkä saanut vedetyksi edes keuhkoja täyteen, kun sattui ja poltti.
Sitten alkoi suppareiden vuoristorata ja niitä tulikin seuraavan tunnin aikana välillä viiden minuutin, välillä kymmenen minuutin välein, mutta usein siis. En kellottanut enkä katsonut tarkempaa aikaa. Tuntui kuin maha olisi ollut piukkana koko ajan.
Kotiin päästessä supparit hiukan rauhottuivat, hyvä niin. Tuntui ilkeältä täyden mahan kanssa kun oikein alkoi supistaa ja sen lisäksi Jaska vielä pungersi pyllyään vasten mahalaukkuani.

Mielessä pyörii kovasti miten se synnytys sitten alkaa mun kohdalla ja tuleeko mulle ajoissa "varoitusmerkkejä" kuten esimerkiksi suoliston toimintaa taikka limatulppaa taikka mitä näitä nyt on, jotka tulee selkeesti ennen, kun synnytys alkaa. Vai mennäänkö sitä sitten rytinällä kun se sieltä vihdoin alkaa.
Mielenkiintoista tosiaan, kun niitä ei voi koskaan verrata kenenkään muun kokemuksiin.
Nyt en enää ole edes varma jaksaako Jaska pysytellä sisällä laskettuun aikaan asti...
Viime kuussa olin vielä varma, että Jaska saapuu vasta 1.11 :)

No yksi asia on varma. Facebookissa en ala kuuluttamaan limatulpista tai supistuksista. Saan seurata muutenkin siellä, miten ihmiset lataavat vauvoistaan kuvia PÄIVITTÄIN seinilleen ja kaikki tilapäivitykset ovat vain vauvoihin liittyviä. En tiedä miten suhtautua?
Siis sen tiedän, että Jaskasta ei sinne latailla päivittäin valokuvia ja muutenkin erittäin rajallisesti aion nettiin kuvia hänestä laittaa. En minäkään tykkäisi että jokainen vauvakuvani löytyisi netistä, koska kun kerran lataat kuvan nettiin, et saa sitä sieltä koskaan pois, -etkä tiedä ketkä sairaat ihmiset niitä katselee. Hui...
Facebook on ihan kiva, helppo ja halpa tapa pitää yhteyttä ystäviin, varsinkin kun asun ulkomailla, mutta sen yksityisyydestä en menisi takuuseen. Mielipiteitä on monia, enkä tietenkään sano ettei kannattaisi vauvastaan kuvia sinne laittaa. Jokainen tekee kuten parhaaksi näkee :)


34+5


Lilypie Maternity tickers

2 comments:

MiuMau said...

Minäkään en aio naamakirjaan laittaa kuin muutaman kuvan vauvasta, että kauempanakin asuvat sukulaiset näkevät pienen eikä tarvitse kaikille olla sähköpostia lähettämässä. Itse en myöskään näe järkeä siinä, että fb on täynnä lapsen kuvia (profiilikuvia myöten) ja jokainen tilapäivitys koskee joko neuvolakuulumisia tai muuten vaan jotain vauvaan liittyvää..

Täällä kans jännätään, tuo limatulpan osittainen irtoaminen on antanut viitteitä ettei tarvitsisi laskettuun aikaan asti masukkia odotella.. tosin eihän sitä koskaan tiedä. ;)

Milla said...

Miullakin on tuo arvonta jäänyt nimenomaan sen takia, kun en ole kivaa palkintoa keksinyt, mutta tänäänpä laitetaan johonkin aikaan arvonta käyntiin.

Kuulostaa kyl siltä et siun vauva taitaa syntyä ennen meijän vauvaa, miulla ei oo minkäänlaisia tuntemuksia....Kovottelujaki tulee paljo vähemmän ku mitä tuli ennen rv 30. Saa siis nähdä :) Kiva kyl jännätä yhdessä!

Fb:stä: Mie aion tehdä varmaan yksityisen kansion ja rajata ketkä kavereista näkee vauvasta kuvan, mutta tosiaan vain sukulaisille ja sellaisille ystäville joiden haluan meidän vauvan näkevän. Mut en tosiaan aio mitään tuntemuksia laitella ku synnytys lähestyy.. En haluu et kaikki sit kyttäilee et millon lähdetään.. Mies on myös sitä mieltä et meidän vauvasta ei kuvia fb:hen laiteta.. Saa siis nähdä mitenkä saan kuvia blogiini laittaa, vai pitääkö tehdä erikseen salainen vauvablogi.. Aiotko muuten laittaa tänne kuvaa kun vauva on syntynyt?