Thursday 27 October 2011

Sisustusideoita Jaskan yksiöön?

Mieli vähän matalalla tänään. Tiedän ettei pitäisi olla, mutta ehkä syytän siitä hormoneja tai jotain.
Odotin kovasti sitä membrane sweeppiä ja olin ihan hermoromahduksen partaalla täällä aamusti, teki jopa pahaa kun jännitin niin kovasti. En saanut viimeyönä nukuttua vaan hengailin alakerrassa läpi yön ja neljän aikaan taisin mennä takas sänkyyn tuijottamaan kattoa.

No tänään sitten yhdeksältä tuli kaasumittarin lukija ja jouduin raahautumaan ylös sängystä sen takia. Sitten tuli postimies siitä tunnin päästä ja TAAS sain raahata itteni ylös sängystä. Annoin tossa vaiheessa periksi enkä mennyt enää takaisin yläkertaan. Toi jalka on edelleen hirmu kipee.

Mies haki mut sitten puol yhden maissa ja ajeltiin sinne neukkuun. Pissa puhdas, verenpaine 109/68, maha paikallaan (:D) ja Jaska ei kuulemma ole kokonaan kiinnittynyt.
PLÄÄH.

No sitten tehtiin se membrane sweep, jonka suomenkielistä nimitystä en edelleenkään tiedä.
Eli kätilö istui mun jalkopäässäni ja laittoi kaksi sormea kohdunkaulasta sisälle ja olisi laittanut siis kohtuun asti ja 'pyyhkinyt' sormillaan vesipussia irti kohdun seinämästä, joka vapauttaa jotakin hormonia joka sitten edesauttaa synnytyksen käynnistymisessä 48h kuluessa (tai jotakin tonne päin). MUTTA mun kohdunsuu oli vain sormelle auki, eikä se saanut kahta sormea sisään kohtuun asti, joten sweeppi jäi tekemättä :(
Kohdunkaulaa oli 2cm jäljellä ja paikat oli pehmeet.

Olin aika pettynyt, kunnei sitä sitten saatukaan tehtyä. Odotin sitä kovasti ja päässäni jo kuvittelin miten se laukaisisi synnytyksen käyntiin ja saataisiin poika syliin tällä viikolla.
No kuvitella saa, mutta tosiasia on se, että Jaska on onnellinen yksiössään, eikä sieltä näytä haluavan pois. Mä alan pistää sisustuslehtee tilaukseen seuraavaksi ja ripustan sille jouluvaloja ja muuta kivaa ;) Jos se meinaa kauan siellä vielä asustaa, niin parempi kai ruveta sisustaan sitä koloaan sitten.

Mä siis palaan ensimmäiseen arvaukseeni Jaskan syntymäpäivän osalta ja arvaan sitä 1.11.11 :) Jokatapauksessa Marraskuulle menee ihan ehottomasti. Tätä mieltä mä olen.
Toisaalta, pääasiahan on se, että poika on terve. En tiedä miksi siis veti mieli niin maahan tuosta sweepin epäonnistumisesta. Kyllä se sitten tulee kun on sen aika.
Sain ajan uuteen sweeppiin 3.11 eli ensi viikon torstaille.

Kätilö lähetti meidät sairaalaan liikemonitoriin, kun selvisi, että Jaskan liikkeet on olleet olemattoman vähäiset viimeaikoina (verrattuna siihen, että se on ollut non-stoppia muutaman kuukauden). Ajeltiin sitten sairaalaan ja Jaska oli hiljaista poikaa monitorissakin, kunnes kävi ilmi etten ole aamupalan jälkeen syönyt (kello oli kaksi iltapäivällä) ja kätilö kysyi, että otanko kinkku vai tonnikalavoileivän?
Olisitte nähneet, kuinka Jaskan sydänkäyrä pomppas 120:sta suoraan 170:een, kun kuuli että ruokaa on tarjolla :D
Isänsä poika siis :) Me naurettiin maha väärässä sitä. Se sai mukavasti liikettä jätkään, kun mutustelin siinä leipääni ja jugurttia. Pitää muistaa siis syödä useemmin.
Ja käskivät harrastaa seksiä, jotta sais sitä luonnon oksitosiinihormonia tonne kohdunsuulle, joka voi tehostaa synnytyksen käynnistämistä. Jostain syystä miehellä ei ollut tässä kohtaa valinnanvaraa siis valittaa. Tosin toi mun jalkani ei ehkä ole samaa mieltä kätilön käskyjen kanssa, joten nähtäväksi jää kuinka käy meidän luonnolliset oksitosiinilahjotukset :)

Ainiin, siis liikemonitoroinnin tulos oli hyvä ja Jaska on onnellinen pieni poika kätilön mukaan. Mun vaan pitää muistaa syödä.
Kyllä mä syönkin mielestäni usein, mutta ehkä pitäis syödä useammin. Käyn alakerrassa vetäsees aamumurot huuleen miehen lähtiessä töihin aamukahdeksalta. Nousen sängystä 11 aikoihin ja syön jugurttia tai leipää tai jotakin vastaavaa... No sitten saattaa mennä kyllä siihen illallisaikaan se seuraava ruokailu välillä, tai jos jonkun jugurtin nappaan välipalaksi.
Oon taas löytänyt satsumat ja niitä menee säkillinen päivässä :D NAMMM!!!!

No mutta jos ajatellaan positiivisesti, niin ensi viikon sunnuntaihin ei ole pitkä aika. Ei todellakaan. Itseasiassa se hurahtaa todella nopeasti. Ja kuka väittää, että sinne käynnistykseen asti edes joudutaan odottamaan (paitsi mun intuitioni)? Eli yritän ottaa positiivisesti päivän kerrallaan ja ehkä tää auttaa mua nukkumaan, kunnen koko ajan mieti että koska lähtö tulee, vaan ajattelen että se tulee vasta ens kuussa :)

On muuten todella outoa sairaalassa kuulla miten ne puhuu musta "ylimenneenä"...tai siis miten sen suomeks sanoo..., mutta kun en käsitä itsekään, että laskettu aikahan tosiaan oli ja meni jo :D



Kiitos taas kaikille kommenteista ja mukanaelämisestä <3 <3 <3


40+2


Lilypie Maternity tickers

2 comments:

Kiki said...

Toi sweeppi kuulosti ihan mun neuvola käynnille vko sitten..tiistaina yritettiin taas toisen kerran, mut tilanne oli edelleen sama, ei mtn edistystä.. Tosi turhauttavaa.. Tällä hetkellä ollaan 41+2, sunnuntaille varattu käynnistys. Pikkunen näyttää viihtyvän, eikä tahdo tulla ulos tänne kylmään. Toivotaan ettet joutuis enään kauaa odottelemaan :)

Tuittu said...

Suojeksi se termi on yliaikainen. Ja membrane sweepiä tääll äei varsinaisesti harrasteta omana toimenpiteenään, mutta jos tehdään eism. sisätutkimuksen yhteydesä, niin olen kuullut sanottavan vain "pyörittelyksi".

Vaikka viimeiset päivät tuntuvat pitkiltä odottaa, niin jälkikäteen varmasti tuntuu, että se oli sen arvoista!

hyvä kuulla, että tutkimuksissa Jaskalla kaikki hyvin!